Utrechtse jongeren geven (eigen) armoede een gezicht

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT –  Voor studenten van de Hogeschool Utrecht was Wereldarmoededag 2015 op 17 oktober – door de Verenigde Naties ingesteld in 1992 – aanleiding te onderzoeken wat het betekent om arm te zijn. Zij interviewden daarvoor jongeren uit gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. In de expositie ‘Rijk door Delen’, te zien in het Utrechtse stadhuis, geven de jonge onderzoekers vorm aan hun bevindingen.

Wat betekent het voor jongeren om op te groeien in armoede? Welke invloed heeft het op hun dagelijks leven? Hoe gaan ze er mee om? Studenten van de Hogeschool Utrecht verkenden dit thema via een fotoproject. Zij legden – via de Utrechtse voedselbanken – contact met jongeren die opgroeien in gezinnen die van voedselpakketten afhankelijk zijn en gaven hen wegwerpcamera’s met de vraag foto’s te maken die zichtbaar maken wat armoede betekent. Met dit project leveren deze jongeren hun bijdrage aan het doel van de Armoedecoalitie Utrecht: geef armoede een gezicht en deel ervaringen.

Van 10 t/m 17 oktober vindt in Utrecht de Armoedeweek plaats. Meer informatie via www.armoedecoalitie-utrecht.nl.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van maandag 5 oktober tot en met donderdag 29 oktober 2015.

Cookieinstellingen