De Neude in filmfestivalsferen

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Zaterdagmiddag. De Neude is momenteel dé culturele trekpleister in Utrecht. Als het Gouden Kalf als blikvanger al geen lichtje doet branden, dan houdt Hollywood regisseur Diederik van Rooyen ons van bovenaf wel voor waar het om gaat. Het Nederlands Filmfestivalcircus is in town!

met Cloewe Reijmes

Foto 01
Hier gaat het dus om: het Nederlands Filmfestival!

De sfeer is relaxt en toch overheerst de bedrijvigheid. Overal mensen in de weer; hetzij met het verkopen van kaartjes, het maken van muziek of het bereiden van bijzondere happen. Opvallend veel mensen lopen rond met een fotocamera in de aanslag. Zittend, hangend, staand. Het kan er allemaal.

Niet te geloven.... schoon aan de haak, schijnt het kalf te zijn. En ook nog .... meter hoog.
Niet te geloven op deze afstand, het in brons gegoten Gouden Kalf schijnt 1500 kilo schoon aan de haak te wegen en vier meter hoog te zijn. De winnaars moeten het (gelukkig!) met de off spring van beduidend minder grote afmetingen doen: een kalfje van 33 cm hoog. Waarom een kalf? Venetië ging er in 1932 al vandoor met onze leeuw. Berlijn heeft sinds 1951 een beer. En een oerhollandse koe voor een nationaal, dus NEDERLANDS Filmfestival? Nee, dat is ‘m niet echt. Dus viel de keuze – naar een idee van filmregisseur Wim Verstappen – op het wat rankere kalf.

 

Films te kies en te keur. .... om er precies te zijn. Wel even een kaartje kopen...
Films van vaderlandse bodem te kies en te keur: 352 producties om precies te zijn. Wel even het programma halen en dan een kaartje kopen… Het filmfestival opende met de film J. Kessels met publiekstrekkers Frank Lammers en Fedja Huêt in de hoofdrollen. Een filmrecensente kwalificeerde deze roadmovie met ‘visueel frituurvet’. Briljant gevonden!
Even zaken doen. Ook dat hoort erbij...
Even zaken doen. Ook dat hoort erbij… Buiten nog wel, omdat het kan. En dat is in ons land – met de ontbladerde boom ten teken dat we in de herfst zitten – een hele verademing na dagen met alleen maar bewolking en regen.
De sfeer zit er dankzij de muziek er goed in
De sfeer zit er dankzij de bijdrage van dit muzikale trio goed in…
Voor het maken van een goede foto moet je wel wat moeite doen. Ik hoop dat ie gelukt is!
Voor het maken van een goede én scherpe foto neem je tijd en moeite. Dat moet wel als je met een smartphone fotografeert en geen vaste hand hebt. In dit geval lijkt een takkenboom uitkomst te bieden. Ik hoop voor haar dat de opname gelukt is! Ze heeft er best lang over gedaan…

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen