On line petitie voor behoud City-bioscoop

Foto: Cumulus, CC BY-SA 3.0

UTRECHT – Ruim duizend mensen hebben inmiddels de online petitie getekend voor het behoud van de City-bioscoop op de hoek van de Drift en Voorstraat te Utrecht. Onder de tekenaars zijn ook actice Sylvia Hoeks en schrijfster Manon Uphoff. De initiatiefnemers van de petitie zijn van mening dat City niet mag verdwijnen, omdat deze historische bioscoop van belangrijke waarde is voor Utrecht.

Zoals het er nu naar uitziet zal de uit 1936 daterende bioscoop zijn deuren moeten sluiten. Het voortbestaan van historische bioscopen raakt bij velen steeds vaker een gevoelige snaar. In maart sloot Camera/Studio aan de Oudegracht al zijn deuren. Het was de oudste nog werkende bioscoop van Nederland. De teloorgang lijkt nog eens versneld te worden door de huidige bouw van megabioscopen in Utrecht.

Drie op rij

Maar liefst drie megabioscopen stonden, staan of gaan in de steigers. Vorige week opende De Sterrenkijker in Leidsche Rijn zijn deuren. De komst van een megabioscoop met veertien zalen bij de Jaarbeurs is in definitief; de bouwwerkzaamheden gaan binnenkort van start. En tot slot zijn er nog plannen om een stadsbioscoop te realiseren, De Kade. Het Utrechtse stadsbestuur beslist deze maand over de vergunning van De Kade.

 

Cookieinstellingen