Als groep zelf gaan bouwen, waarom niet?

Foto: CC0 Public Domain

PROVINCIE UTRECHT – Een groep enthousiaste senioren doet een bod op een leeggekomen bibliotheekgebouw in Amersfoort. In het voorjaar van 2015 is de koopovereenkomst getekend. Een procesbegeleider begeleidt hen om het gebouw te transformeren tot appartementen die voldoen aan hun behoeften en wensen. Het is slechts een voorbeeld. Als het aan de provincie Utrecht ligt komen er meer initiatieven tot stand.

Meer variatie in de woningbouw en ruimte voor de ideeën van de toekomstige bewoners met zelfbouw. In het boekje van de provincie ‘Aanjagen zelfbouw in de provincie Utrecht’ wordt met voorbeelden duidelijk hoe breed en gevarieerd het scala aan zelfbouwinitiatieven is. Het biedt een korte terugblik op de trends en initiatieven van de afgelopen jaren maar vooral inspiratie voor nog meer goede initiatieven van groepen, ontwikkelaars, corporaties, gemeenten en andere partijen. Het is ook een oproep om de hulp van de provincie in te schakelen. De provincie kan zorgen voor een procesbegeleider, zetten experts in om mee te denken over financiële vragen en brengen relevante partijen bij elkaar.

De provincie stimuleert dergelijke initiatieven, want zo dragen de provincie bij aan een gevarieerd woningaanbod, toegesneden op de wensen van de bewoners.

Bent u een initiatiefnemer met een plan om samen met anderen woningen te ontwikkelen?

Neem dan contact met ons op! [email protected]

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
[email protected], (030) 258 91 11

Reacties

Cookieinstellingen