Dutch Comic Con overgenomen door Easyfairs Benelux

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT –  Na een succesvolle eerste editie van de Dutch Comic Con  worden de volgende edities in samenwerking met Easyfairs Benelux georganiseerd om het evenement nog groter te maken. De eerste editie Dutch Comic Con, die in maart 2015 in de Jaarbeurs te Utrecht werd gehouden, trok 25.000 bezoekers.

images
Easyfairs Benelux organiseert 125 evenementen per jaar in 16 landen, zo ook Antwerp Convention en FACTS, de grootste sci-fy beurs van de Benelux met 40.000 bezoekers. Met de overname van Dutch Comic Con, zijn zij hiermee een autoriteit binnen deze markt. Door de krachten te bundelen bereiken zij in Nederland en België bijna 100.000 comic-, cosplay-, sci-fy en fantasy-liefhebbers. Met de overname van Dutch Comic Con is Easyfairs de grootste organisator van comic conventions in de Benelux met 3 evenementen in het beursseizoen 2015-2016.

Community sense

“Het ‘servicen’ van bepaalde communities maakt deel uit van onze visie”, zegt Dirk van Roy, CEO van Artexis Easyfairs Benelux. “Met deze overname spelen wij in op het groeiend belang van een maatschappelijke groep voor wie Dutch Comic Con veel meer wordt dan louter films, series, videogames of webcomics. Zij zoeken momenten waarop ze, samen met gelijkgestemden, hun passie kunnen delen en ook de acteurs, schrijvers of regisseurs kunnen ontmoeten. Zij willen deel uitmaken van een community en van een totaalbeleving. In ons streven naar het organiseren van multi-format evenementen, is dit een verruiming van onze activiteiten en een uitdaging om deze ‘human to human’ conventies te laten groeien tot ultieme ontmoetingsplekken in België en Nederland”, aldus Van Roy.

Tweede editie

De tweede editie van Dutch Comic Con zal plaatsvinden op 26 en 27 maart 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht. Er zijn inmiddels al aankondigingen gedaan van sterren uit de legendarische Star Wars films, The Power Rangers, The Flash en Gotham die aanwezig zullen zijn. Tevens kan men Optimus Prime en zijn autobots uit Transformers bewonderen en zullen er komende periode nog meer bekendheden aangekondigd worden, oa. uit diverse Marvel series en films. De oprichters van Dutch Comic Con, Ivan Lok en Romy Overdorp zijn nog steeds nauw betrokken bij het organiseren van het evenement, omdat hun kennis onmisbaar is.

Kaarten voor Dutch Comic Con zijn beschikbaar via http://dutchcomiccon.com/kaarten
en kosten 20 euro per dag of 35 euro voor een weekendticket.

Cookieinstellingen