Een pelgrimstocht met de pen door je eigen leven

Foto: CC0 Public Domain

Utrecht – Mensen die na maanden zwerven vol inspiratie en herboren terugkeren. Na bijvoorbeeld een reis te voet naar Santiago de Compostela. Een dergelijke tocht is niet voor iedereen weggelegd. Maar het kan ook anders: je kunt ook met de pen op reis.

Net zoals je bij een wandeling soms stilstaat op een bijzondere plek, kun je ook figuurlijk stilstaan bij de verschillende seizoenen uit je leven. Zin in Utrecht organiseert daarom het project ‘Met de pen op reis’, een pelgrimstocht op papier.

Schrijfopdrachten

‘Met de pen op reis’ is bedoeld voor Utrechters vanaf 60 jaar en wordt in 2015 en 2016 vier keer aangeboden: afgelopen juli, dit najaar, deze winter en volgend voorjaar. Elke week vindt plaats in een andere wijk en met ander subthema. Aan de hand van eenvoudige, speelse schrijfopdrachten maakt men een reis door eigen leven; schrijfervaring is dus niet nodig!

Contacten

Op deze reis maar ook tijdens de dagelijkse afsluitende lunch ontstaan er waardevolle uitwisselingen en contacten. De reisleiding ligt in handen van twee geestelijk verzorgers. Zij begeleiden de reizigers tijdens de schrijfopdrachten en spelen adequaat in op de (plezierige en pijnlijke) episodes die boven komen drijven en wat dit oproept. De catering en verzorging ligt in handen van een zeer betrokken gastvrouw.

In oktober vindt de tweede week met als thema ‘de herfst van je leven’ plaats in verpleeghuis Rosendael aan de Indusdreef 5 in Utrecht. Voor meer informatie of een inschrijving kan gemaild worden naar [email protected] o.v.v. activiteit, naam en telefoonnummer.

Cookieinstellingen