Welzijnsorganisastie U Centraal start vriendschapsbemiddeling

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Welzijnsorganisatie U Centraal start dit najaar met vriendschapsbemiddeling voor Utrechters tussen de 18 en 50 jaar. Mensen die op zoek zijn naar meer of betere vriendschappen met stadgenoten, kunnen zich gratis aanmelden bij Vriendschap in Utrecht. Op donderdag 1 oktober van 17.00 – 19.00 uur is de eerste contactbijeenkomst van Vriendschap in Utrecht bij U Centraal op Pieterskerkhof 16.

Dit nieuwe project is een aanvulling op Rechtstreeks, dat al twintig jaar 50-plussers in Utrecht met elkaar in contact brengt. Via Rechtstreeks zijn al tal van vriendschappen ontstaan. Ook gaan groepjes deelnemers bijvoorbeeld samen uit eten, wandelen of boeken bespreken. Vriendschap in Utrecht wordt grotendeels gedragen door de deelnemers en vrijwilligers. Iedereen mag ideeën aandragen. U Centraal heeft voornamelijk een faciliterende rol.

Deelnemers aan Vriendschap in Utrecht komen met elkaar in contact via een oproepje in de nieuwsbrief of tijdens de tweemaandelijkse contactbijeenkomst. Vrijwilligers van Vriendschap in Utrecht kunnen deelnemers ook aan elkaar koppelen of personal coaching bieden aan wie een extra steuntje in de rug nodig heeft. Vriendschap In Utrecht biedt geen relatiebemiddeling.

 

Cookieinstellingen