SP-gemeenteraadslid Vincent Wijlhuizen stapt op

UTRECHT – Het Utrechtse SP-raadslid Vincent Wijlhuizen is per direct gestopt met zijn functie als raadslid van de SP-fractie. Wijlhuizen ziet geen vooruitgang in de gemaakte verbeterafspraken in de partij. Nog steeds zegt hij achter de grondbeginselen van de SP te staan. Hij blijft dan ook lid van de landelijke partij.

wijlhuizen-vincent_02Wijlhuizen was sinds 2007 actief binnen de SP. Zo was hij lid van de wijkgroep Lombok in Utrecht, voorzitter van de afdeling Utrecht, penningmeester, algemeen bestuurslid, actief lid van de kerngroep en lid van het campagneteam. De SP-fractie en het bestuur van de SP afdeling Utrecht betreuren dan ook het vertrek van Wijlhuizen. Zij hebben veel waardering voor zijn inzet en kwaliteit als raadslid en bij verschillende bestuursfuncties in de afdeling. Zij onderschrijven dat de verbetering van de organisatie van de fractie een punt van aandacht is, maar vinden dat er afgelopen anderhalf jaar al veel vooruitgang is geboekt op dit punt.

Opvolger
Wijlhuizen wordt opgevolgd door Michel Eggermont, die eerder raadslid voor de SP was in de periode 2007-2014 en die momenteel ad-interim raadslid is tijdens het zwangerschapsverlof van Nicole van Gemert, dat afloopt per 7 september. Op dezelfde datum zal raadslid Hilde Koelmans met zwangerschapsverlof gaan. Tijdens haar afwezigheid zal zij worden vervangen door Milos Todorovic.

 

Cookieinstellingen