Henk Westbroek kan aan ‘waanzinnige wereldreis’ beginnen

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De rock- en popmemorabilia verzameling van zanger en radiopresentator Henk Westbroek heeft tijdens een online veilinghuis Catawiki 135.000 euro opgebracht, een stuk hoger dan verwacht. Vanuit de hele wereld werd er meegeboden op één van de meest indrukwekkende muziekverzamelingen die ooit in Nederland is geveild.

Onder de hamer kwamen in totaal 150 unieke objecten met onder andere gouden platen, originele concertposters en 45 gesigneerde gitaren van wereldberoemde artiesten, zoals Eric Clapton, Metallica, ZZ Top, Bon Jovi, Gary Moore en John Mayer. De hoogste opbrengst was voor een door Kurt Cobain gesigneerde gitaar. De gitaar van de in 1994 overleden zanger van Nirvana wisselde voor ruim 15.000 euro van eigenaar. Andere bijzondere opbrengsten waren voor een concertposter van Nirvana (1.800 euro), een originele gouden plaat van The Doors voor de single ‘light my fire’ (3.500 euro) en een door AC/DC gesigneerde gitaar (4.200 euro).

Wereldreis
Alle objecten uit de veiling decoreerden jarenlang de muren van het rock-café ‘Stairway to heaven’ in Utrecht, waar Henk Westbroek mede-eigenaar van is. Westbroek kreeg een deel van de objecten rechtstreeks van de artiesten die bij hem in de radiouitzending kwamen. Ook kocht hij regelmatig muziek-memoribilia op veilingen. Omdat Stairway to Heaven inmiddels geen echt rockcafé meer is en Westbroek in zijn huis geen plaats heeft om de objecten op te hangen kwam de muziekverzameling onder hamer. Westbroek zegt van de opbrengst van de veiling een waanzinnige wereldreis te willen maken.

De resultaten van de veiling zijn terug te vinden via www.catawiki.nl/westbroek

Bron: ANP

Cookieinstellingen