Politie zoekt getuigen roof Oudwijkerdwarsstraat

UTRECHT – De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof, die plaatsvond op de Oudwijkerdwarsstraat op dinsdag 4 augustus. Het slachtoffer is een 18-jarige vrouw uit Utrecht. 

De jonge vrouw fietste om 21.15 uur over de Burgemeester Reigerstraat in de richting van de Oudwijkerdwarsstraat met haar telefoon in haar hand. Een jongen die op een bromfiets  naast haar kwam rijden, griste plotseling de telefoon uit haar hand, waarbij het slachtoffer ten val kwam. Zij rende nog achter de dader aan, maar dit mocht niet baten.

Signalement
De dader ging op een donkerblauwe bromfiets richting de Homeruslaan ervandoor. Hierbij droeg hij geen helm. De vrouw gaf het volgende signalement door:

– ongeveer 1.75 en 1.80 meter lang;

– leeftijd circa 18 tot 20 jaar;

– fors postuur;

– getinte huidskleur;

– kort zwart haar.

Specifieke getuigen
De politie is met name op zoek naar getuigen die het slachtoffer ter hoogte van de sportschool hebben aangesproken. De verklaringen van deze getuigen kunnen van grote waarde zijn in de zoektocht naar de dader. Maar misschien zijn er toch nog andere mensen die ook iets hebben gezien dat de politie kan helpen. Bel met 0900-8844 als u getuige bent of andere informatie heeft die kan leiden naar de dader. U kunt de informatie ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Cookieinstellingen