Parkeren van fietsen passé op Utrechtse Drift

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De Drift is klaar voor het nieuwe studiejaar. Langs de waterkant staan twaalf nieuwe bankjes en het parkeren van je fiets op de straat is niet langer toegestaan. Vanaf 20 september a.s. worden fietsen die op de Drift staan verwijderd. Ook na 31 augustus blijven gemeente en universiteit de studenten actief wijzen op het nieuwe fietsparkeerbeleid. Onder andere via fietslabels, posters, spandoeken en speciale servicemedewerkers.

Foto: gemeente Utrecht
Foto: gemeente Utrecht

Voor het parkeren van fietsen heeft de gemeente ruim 500 nieuwe fietsparkeerplekken gerealiseerd. Ze zijn te vinden:

  • Keizerstraat: nieuwe fietsenstalling van de Universiteit Utrecht voor 320 fietsen
  • Janskerkhof: fietsparkeervak voor 130 fietsen, direct grenzend aan de Drift.
  • Voorstraat: fietsparkeervak voor 45 fietsen voor bioscoop City.

Genieten van historische straat

De gemeente heeft het plan voor de herinrichting van de Drift samen met de Universiteit Utrecht (UU) en andere betrokkenen in de buurt gemaakt. Dit naar aanleiding van de problemen die de rijen dik geparkeerde fietsen veroorzaakten. “Zonder de overlast van geparkeerde fietsen is er weer alle ruimte voor bewoners en bezoekers om echt te kunnen genieten van deze historische Utrechtse straat,” laat de gemeente weten.

Officiële opening

De officiële opening van de heringerichte Drift is aanstaande maandag om 9.00 uur en valt samen met de start van de actie van het ‘Bike Parking Team’ . Wethouder Lot van Hooijdonk geeft dan samen met Anton Pijpers, vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, het startsein. Het Bike Parking Team poetst deze ochtend fietsen en monteren als je wil gratis een fietsstandaard zodat het parkeren in een fietsparkeervak nooit meer problemen oplevert.

 

 

Cookieinstellingen