Starterswoningen op Willem Dreeslaan

UTRECHT – Het college heeft vandaag ingestemd met het bestemmingsplan ‘Willem Dreeslaan 14-18, Lauwerecht’. Dit maakt de herontwikkeling van het huidige kantoor/bedrijfsgebouw tot een appartementengebouw mogelijk.

Na sloop van het huidige gebouw komen in het nieuw te bouwen complex maximaal 154 zelfstandige eenkamerwoningen voor starters van circa 25 tot 35 m2 komen. Ook de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht en aansluitend wordt in deze buurt de 30 km/u zone vergroot.

Ook is besloten in te stemmen met de verlening van de omgevingsvergunning voor de oprichting van het nieuwe gebouw. Omdat bij een aantal woningen de geluidsbelasting vanwege spoorweglawaai wordt overschreden, heeft het college besloten ‘onder voorwaarden’ ontheffing voor de geluidsbelasting vast te stellen. De gemeente kan dan eisen dat er geluidwerende maatregelen worden aangebracht.

De ontwerpbesluiten hebben van 12 juni tot en met 23 juli 2015 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het college stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. De parkeerregeling is aangescherpt en de parkeernota is als bijlage opgenomen. De gemeenteraad bespreekt het plan naar verwachting in oktober 2015.

Cookieinstellingen