Dafne Schippers pakt zilver in Peking

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De Utrechtse atlete Dafne Schippers heeft vanmiddag op het WK atletiek in Peking zilver behaald op de 100 meter sprint. Zij liep een tijd van 10.81, een Nederlands record waarmee ze de eerste Nederlandse vrouw is die een medaille verovert op de 100 meter bij het WK sprint in de buitenlucht. Shelly-Ann Fraser-Pryce uit Jamaica pakte het goud.


Fraser snelde in 10.76 naar het goud op het koningsnummer. Schippers bleef vijf honderdste achter de Jamaicaanse en zette 10.81 op de klokken, opnieuw een Nederlands record. Tori Bowe snelde in 10.86 naar het brons. Fraser werd in het verleden al twee keer olympisch en drie keer wereldkampioen. Schippers had een voor haar doen geweldige start met een van de snelste reacties na het schot. Ze raakte bij de eerste passen iets achterop, maar kwam terug in de race. Schippers blonk vorig jaar ook al uit tijdens de Europese kampioenschappen atletiek. In Zürich veroverde ze zowel op de 100 meter als op de 200 meter sprint de gouden plak. Op die laatste afstand komt Schippers tijdens het WK in Peking ook nog in actie.

Start bij Hellas

Schippers begon haar sportcarrière bij atletiekvereniging Hellas in haar geboortestad Utrecht. Slechts elf jaar later stond de op dat moment 20-jarige atlete op het grootste sportevenement ter wereld, de Olympische Spelen. Ze heeft ondertussen meerdere prijzen op haar naam staan. Eerder vandaag liep ze ook al naar een nieuw Nederlands record in de halve finale van het koningsnummer.

Cookieinstellingen