Lokfiets gestolen

Foto: CC0 Public Domain

HOUTEN/UTRECHT – Een 19-jarige man uit Utrecht is woensdag 19 augustus aangehouden, omdat hij op het Rond een projectfiets (lokfiets) van de politie had gestolen.

Agenten constateerden dat de fiets rond 19.15 uur werd gestolen. Via de bewegingsmelder volgden agenten de route die de dief aflegde en hielden hem op de Fortweg aan. De Utrechter werd meegenomen naar het bureau. Na het opmaken van een proces-verbaal werd de verdachte in vrijheid gesteld.

Integrale aanpak
De lokfiets wordt met enige regelmaat ingezet als één van de middelen om het aantal fietsdiefstallen te verminderen. De projectfietsen maken deel uit van een integrale aanpak van fietsdiefstal/heling welke zich richt op repressie en preventie.

Wat kunt u zelf doen?
Maak, indien mogelijk, gebruik van een bewaakte fietsenstalling. Zet uw fiets altijd op slot, nog beter voorziet uw fiets van een extra slot/beveiliging. Maak een foto van uw fiets, noteer alle gegevens vooral het framenummer. Mocht uw fiets onverhoopt toch gestolen worden, doe hiervan altijd aangifte(kan via internet) en vermeldt zoveel mogelijk gegevens en bijzonderheden van uw fiets. Bij aantreffen van uw gestolen fiets en de aangifte kan u sneller als rechtmatige eigenaar worden getraceerd. Op onze themapagina vindt u meer informatie over fietsdiefstal.

Verdachte situatie? Bel 1-1-2!
Ziet u een verdachte situatie en u vermoedt een misdrijf? Bel direct en zonder twijfel 1-1-2 en geef door waar u zich bevindt en wat u ziet. Let op bijzondere persoonskenmerken van de verdachte of diens (motor)voertuig.

Cookieinstellingen