Getuigen gezocht beroving De Berekuil (update)

UPDATE

UTRECHT – Utrecht – Twee meisjes die aangifte hebben gedaan van een beroving door drie jongens, blijken die te hebben verzonnen. De politie in Utrecht meldt vandaag dat de meisjes de diefstal van een tas realistischer wilden laten lijken door te zeggen dat ze waren beroofd bij verkeersplein de Berenkuil. 

Uit onderzoek is gebleken dat de beroving in de tunnel bij de Berenkuil niet is gebeurd. Die diefstal van de tas in het Wilhelminapark onderzoekt de politie wel. De meisjes kwamen tot het doen van een valse aangifte, omdat zij bang waren voor de gevolgen thuis. Om de diefstal van de tas echter te doen lijken, verzon het tweetal dat zij waren beroofd door drie jongens. Eén van de ouders kreeg echter argwaan. Na confrontatie over het gebeuren, gaf de dochter toe de beroving verzonnen te hebben. Hierop werd de politie geinformeerd om de berichtgeving over de beroving te rectificeren. In een ‘stevig’ gesprek door de politie werd het tweetal duidelijk gemaakt wat de gevolgen zijn van het doen van een valse aangifte.

 

UTRECHT – In Utrecht zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee tienermeisjes beroofd van hun tas en fiets. Dit meldt RTV Utrecht.

Het 15-jarige meisje uit Zeist en het 14-jarige meisje uit Groenekan werden in de tunnel bij De Berekuil belaagd door drie jongens. De politie, die pas later werd ingelicht, heeft bij de tunnel niets meer verdachts gezien of aangetroffen. De meisjes zijn door bekenden opgepikt en naar huis gebracht.

Signalement

Het zou gaan om twee jongens van 17-18 jaar oud en een jongen van ongeveer 15-16 jaar oud. De twee oudere verdachten spraken met een buitenlands accent. Een van hen had een stevig postuur. Hij droeg een pet met rode letters, schoenen van het merk Adidas en hij had een beginnend snorretje.

Mensen die iets hebben gezien of gehoord van de beroving kunnen contact opnemen met de politie.

Cookieinstellingen