Snoeien boomgaard overvalt bewoners Minstroomgebied

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De bewoners van het Minstroomgebied in Utrecht zijn verbijsterd. Op 30 juli is namelijk de oude boomgaard, ingesloten tussen de Abstederdijk, de Nicolaasweg en de Zonstraat, gesnoeid. Dit meldt Dichtbij.nl

Woordvoerster Sanne Houben legt namens de bewoners uit waarom zij onaangenaam verrast zijn. “Er zijn 40 tot 50 bomen gekapt en de boomgaard is zijn hele aangezicht kwijt.” Daarnaast zijn de egels en de vogels inmiddels verdwenen. “De ijsvogels zijn weg en de specht heeft na de snoeibeurt nog een paar dagen rondgehangen, maar is ook gevlogen.”

Beschermd
De Minstroom en dus ook de boomgaard zijn in 2013 aangemerkt als gemeentelijk beschermd stadsgezicht. “Bewoners probeerden dit al sinds 1978 te realiseren. In 2013 was het eindelijk zo ver,” licht Houben toe. “De gemeente heeft toen zelfs nog een brochure uitgedaan.” De bewoners van het Minstroomgebied vinden dat de gemeente niet adequaat heeft gehandeld. “Wij willen graag duidelijkheid van de gemeente. Ten eerste vanwege de ecologische waarde van het gebied, maar we willen ook voorkomen dat er straks opeens gebouwd wordt op deze plek.” Houben benadrukt nog dat de bezitter van het stuk grond, een projectontwikkelaar, geen enkele blaam treft. Hij heeft zich strict aan de regels gehouden.

Cookieinstellingen