FC Utrecht verliest van Feijenoord met 3-2

UTRECHT – FC Utrecht heeft de eerste wedstrijd van het seizoen 2015/2016 verloren. Feyenoord was in De Kuip in Rotterdam met 3-2 te sterk.

De Rotterdammers kwamen na 22 minuten op voorsprong. Uit een vrije trap kopte Kazim-Richards raak. Vlak voor rust haalde Jens Toornstra nog een kopbal van Nacer Barazite van de lijn. Feyenoord speelde bijna de hele tweede helft met tien man, toen Rick Karsdorp na 50 minuten spelen met rood het veld moest verlaten.

FC Utrecht drong aan en kreeg kansen. Sébastien Haller zorgde voor de gelijkmaker. Maar amper drie minuten later maakte Vilhena de 2-1. Het was afgelopen toen scheidsrechter Kevin Blom een onterechte penalty gaf aan Feyenoord, na een vermeende overtreding van Yannick Cortie. Dirk Kuyt zorgde voor de 3-1.

In de laatste minuut kreeg FC Utrecht nog een strafschop. Deze werd benut door Haller, waarmee hij de eindstad op 3-2 bracht.

Bron: RTV Utrecht