Maarten van Rossem opent Studium Generale

Foto: Jos van Zetten, CC BY 2.0

UTRECHT – Studium Generale Utrecht gaat op dinsdag 1 september van start met een lezing van Maarten van Rossem over de rol van geschiedenis in een samenleving die niet verder kijkt dan de dag van morgen. De lezing vindt plaats in samenwerking met Home Academy.

person-790885_1280
In de huidige samenleving heerst kortetermijnvisie. De regering maakt zich alleen druk over de volgende verkiezingen. Bedrijven moeten elke drie maanden rapporteren aan hun aandeelhouders. En burgers maken zich zorgen over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen, maar dan houdt het wel op. Zijn we verleerd om ons te bekommeren over de toekomst?

Kennis onder druk

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Maar kunnen we hiervan wel leren? Misschien helpt geschiedenis gebeurtenissen, trends en nieuws in perspectief te zetten en kan zij een remedie vormen voor onze kortzichtige blik. Toch staat deze kennis onder druk: bibliotheken worden gesloten en museumcollecties ontmanteld.

Datum: Dinsdag 1 september 2015 | Tijd: 20.00 tot 22.00 uur | Locatie: Aula van het Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

 

 

 

 

 

Cookieinstellingen