FC Utrecht omzeilt straf KNVB

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Verbazing en afkeuring over het besluit van FC Utrecht om – tegen de geest van het door de KNVB opgelegde straf in – toch bezoekers van de Bunnikside onder te brengen in (gezins)vakken bij de wedstrijd tegen Ajax. 

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax moet de club van de KNVB de Bunnikside leeg houden vanwege de antisemitische leuzen die vorig jaar te horen waren vanuit dat vak. De Bunnikside staat bekend als het meest fanatieke vak van FC Utrecht en de club is bereid om die fanatieke fans ergens anders in de Galgenwaard onder te brengen zodat zij toch de thuiswedstrijd tegen Ajax op 13 december gepland kunnen bijwonen. Daarmee omzeilt FC Utrecht de opgelegde straf van de Nederlandse voetbalbond; de club is in hoger beroep gegaan tegen de straf.

KNVB

“Formeel mogen ze dit doen”, reageert KNVB-persvoorlichter Hans van Kastel. “Maar dit is een slecht signaal. Mensen die dit soort leuzen zingen horen niet in een stadion thuis. De Bunnikside leeg laten is geen symbolische straf, het is vooral bedoeld als straf voor degenen die zich hebben misdragen. Door deze maatregel van Utrecht kunnen ze die straf ontlopen. De KNVB gaat binnenkort in gesprek met FC Utrecht om deze zaak te bespreken”, besluit de woordvoerder van de Nederlands voetbalbond.

Jan Brouwer, hoogleraar Rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen, reageert vol onbegrip. “De reden waarom FC Utrecht deze straf heeft gekregen, is ernstig. Dat je op deze manier onder een straf probeert uit te komen, is in elk geval niet netjes”, aldus Brouwer.

FC Utrecht onhoudt zich vooralsnog van commentaar.

 

Cookieinstellingen