Openluchtfilms steeds populairder in Utrecht

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Buitenfilms winnen in Utrecht, zoals eerder in Amsterdam en Rotterdam, aan populariteit. Zaterdag is er een nieuwe editie van de maandelijkse Brommerbios. Het Pluk de Nacht open air filmfestival verwacht zo’n 2000 bezoekers. Dit meldt het AD.

In een tijd dat Netflix en Uitzending Gemist veel tv-kijkers aan zich binden, is het verrassend dat steeds meer bezoekers ’s zomers naar openluchtfilms gaan.Het aanbod aan films op internet en tv is zo gigantisch groot, dat mensen ernaar verlangen dat anderen een selectie maken. Ook vinden bezoekers het fijn om met een drankje binnen handbereik samen naar een film te kijken,” zegt Jurriaan Esmeijer, festivaldirecteur van het vierdaagse openluchtfilmfestival Pluk de Nacht, dat eind augustus plaatsvindt.

Pluk de Nacht, de Brommerbios, maar ook het kleinschalige filmevenement Opgedoekt en de traditionele filmafsluiting van het Uitfeest op het Stadhuisplein trekken veel publiek. RenĂ© van der Giessen, hoofd programmering van Cultuurpromotie Utrecht, zegt dat de afsluitende openluchtfilm een sterke traditie is van het Uitfeest. “Vroeger heette het Drijf In Bioscoop en werd de openluchtfilm gedraaid bij de kade van de Weerdsluis. Sinds vier jaar is het Stadhuisplein de locatie voor de buitenfilm. Ieder jaar komen er een paar duizend bezoekers.” Pluk de Nacht breidde vorig jaar uit naar Utrecht, na edities in Amsterdam en Arnhem. “Voor de artistieke films, die op Pluk de Nacht zijn te zien, is vraag in Utrecht,” zegt Esmeijer. “De eerste editie vorig jaar in de Werkspoorkathedraal verliep vlekkeloos. Een supermooie plek. Er kwamen 1500 tot 2000 bezoekers.” aldus Esmeijer die hoopt dat Pluk de Nacht een terugkerend festival wordt in Utrecht.

Reacties

article
42779
Openluchtfilms steeds populairder in Utrecht
UTRECHT – Buitenfilms winnen in Utrecht, zoals eerder in Amsterdam en Rotterdam, aan populariteit. Zaterdag
https://utrecht.nieuws.nl/stadsnieuws/42779/openluchtfilms-steeds-populairder-in-utrecht/
2015-07-30T15:51:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2015/07/30154947/smartphone-407108_1280.jpg
Kunst & Cultuur, Stadsnieuws