DOMunder gaat voor UNESCO Werelderfgoednominatie van Romeinse Limes Nederland

Foto: DOMunder

UTRECHT – DOMunder, dat sinds haar opening in juni vorig jaar meer dan 50.000 bezoekers heeft mogen verwelkomen, wil een bijdrage te leveren aan de UNESCO Werelderfgoednominatie van de Romeinse Limes in Nederland in 2020.

AW9Ufac8HNztactd

Samen met binnenkort te openen Castellum Hoge Woerd en het Waterliniemuseum in Fort bij Vechten heeft DOMunder een ‘Limes Exhibit’ ontwikkeld. De Limes is de grens van het Romeinse Rijk; Nederland ligt voornamelijk verborgen onder de grond. In DOMunder is de Limes voor het eerst aanraakbaar en toegankelijk. De exhibit is een interactieve beleving (sensors + schermen) waarbij de bezoeker letterlijk ‘Langs de Limes’ in Utrecht loopt. De drie Romeinse forten in Utrecht (Hoge Woerd, Trajectum en Fectio) zijn weer (virtueel) verbonden.

Crowdfunding

Voor de realisatie van de exhibit zoekt DOMunder financiering via crowdfunding op het platform voordekunst.nl. Er is al 1705,- euro gedoneerd en ook Vriendenstichting Mijn Domplein heeft 1000,- euro  toegezegd. Wanneer iemand ‘een steentje bijdraagt’ ontvangt hij of zij daarvoor een unieke tegenprestatie. Deadline: 10 augustus.

Tegenprestaties

€ 10,-: DOMunder Magazine
€ 25,-: DOMunder sleutelhanger-zaklamp gadget
€ 50,-: Vriend van Mijn Domplein voor 1 jaar
€ 75,-: 1 Cadeaubon DOMunder
€ 100,-: Uitnodiging voor unieke presentatie over totstandkoming DOMunder

Informatie

Projectpagina Limes Exhibit Domplein op voordekunst.nl
https://www.voordekunst.nl/projecten/3306-limes-exhibit-domplein-1

Reacties