Mark van D. wederom vrijgesproken in zaak Vivica Spong

Foto: CC0 Public Domain

ARNHEM – in een volle rechtszaal is Mark van D. opnieuw vrijgesproken in de zaak Vivica Spong. De rechter acht ook in hoger beroep niet bewezen dat de Utrechter zijn hoogzwangere vriendin om het leven heeft gebracht.

Het Hof is van oordeel dat Van D. weliswaar een “zware verdenking” op zich heeft gelaten en dat hij leugenachtige verklaringen heeft gegeven, geen doodsoorzaak heeft kunnen vinden die duidt op een misdrijf. Het Openbaar Ministerie wilde dat Van D. twintig jaar de cel in zou gaan, maar daar gaat het hof niet in mee. In eerste instantie heeft de rechter hem ook al vrijgesproken.
Vivica Spong overleed in 2012 op 31-jarige leeftijd. Ze werd gevonden onder aan de trap in een plas bloed in haar woning aan de Van Brakelstraat in Utrecht. Ook haar nog ongeboren kind overleefde het niet.

Publieke belangstelling
Er was veel belangstelling voor de zaak. Advocaat Gerard Spong was aanwezig; Vivica Spong was zijn nichtje. De aanwezige familie van Vivica Spong reageerde zeer emotioneel op de voor hen onbevredigende uitspraak. Ze slingerden scheldwoorden naar het hoofd van Van D. toen hij de rechtszaal verliet.

Cookieinstellingen