Verdachte muzikant aangehouden voor oplichting

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Een 32-jarige man uit Lopik is donderdag 9 juli aangehouden door de politie op verdenking van oplichting. De man kwam in het nieuws toen hij in oktober 2014 ten behoeve van het KWF en KIKA 50 uur lang muziek maakte op het Neude maar niet met geld over de brug kwam.

Na het muziekevenement deden verschillende leveranciers en donateurs aangifte. Zij waren niet betaald voor de diensten die zij hadden geleverd. Ook hebben de goede doelen geen geld van hem ontvangen. Onderzocht wordt of het hier gaat om strafrechtelijke oplichting. Hiervoor moet er sprake zijn van een ‘valse hoedanigheid, listige kunstgrepen en een samenweefsel van verdichtsels’, aldus het Wetboek van Strafrecht. De man heeft steeds gezegd dat hij een concert organiseerde waarbij geld zou worden ingezameld. Dat er uiteindelijk niet is betaald, is mogelijk een zaak tussen twee (civiele) partijen en niet een zaak voor het strafrecht.

De verdachte heeft bekend dat hij op basis van leugens en valse documenten een groot geldbedrag heeft geleend. Voor dit feit is de man vorige week aangehouden in Vlaardingen en overgebracht naar Utrecht. Bij de aanhouding is zijn auto in beslag genomen. Na verhoor door de politie is de man heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Cookieinstellingen