Tolsteeg- en Maliesingel: groener en verkeersluw

UTRECHT – De gemeente wil volgend jaar de Tolsteeg- en Maliesingel – gelijktijdig met het groot onderhoud – gaan herinrichten met meer groen. De maximumsnelheid wordt van van 50 naar 30 km per uur teruggebracht. Met deze maatregelen moeten de singels aantrekkelijker worden voor voetgangers en fietsers.

Zicht op Maliesingel vanaf Lucas Bolwerk
Foto: Luctor, CC0 Public Domain                                          Zicht op Maliesingel vanaf Lucas Bolwerk

Met de herinrichting wordt een aantrekkelijke woonomgeving gecreëerd waarin voetgangers en fietsers centraal staan en bewoners en bezoekers nog meer kunnen genieten van de allure van deze historische en groene omgeving. Deze kwaliteiten worden met de toekomstige inrichting versterkt. In het collegeakkoord ‘Utrecht maken we samen’ is afgesproken dat de aantrekkelijkheid en de doorstroming – door onder meer brede herkenbare fietsstroken – voor de fiets worden verbeterd. De Tolsteegsingel en Maliesingel vormen een belangrijke schakel in het fietsnetwerk en leveren een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de drukte in de binnenstad.

Autoverkeer

Om de verkeersveiligheid te vergroten wordt de maximumsnelheid op de Tolsteeg- en Maliesingel van 50 naar 30 km/uur teruggebracht. Het doorgaand autoverkeer wordt hiermee gestimuleerd een alternatieve route te nemen, bijvoorbeeld de ringweg rond Utrecht. Een inrichting met bij voorkeur klinkers kan een bijdrage leveren aan het verder verlagen van de rijsnelheid van auto’s.

Gedurende het gehele traject van de herinrichting zijn omwonenden en ondernemers nauw betrokken. Binnenkort start de aanbesteding van het project waarna de werkzaamheden in 2016 kunnen worden uitgevoerd.

 

Cookieinstellingen