Anti-autokraak offensief in binnenstad

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Politie en beheerders van de parkeergarages en -terreinen in de Utrechtse binnenstad gaan samenwerken om auto-inbraken verder terug te dringen. Zij kunnen nu onder andere informatie uitwisselen over personen met een collectieve parkeergarageontzegging.

De afgelopen jaren zijn al verschillende inspanningen verricht om auto-inbraak te voorkomen. Behalve betere verlichting, extra hekken of het wegsnoeien van groenvoorzieningen in en rond parkeergarages en -terreinen, werden verschillende publiciteitscampagnes gevoerd om het winkelend publiek erop te attenderen geen spullen in hun auto achter te laten. Met deze inspanningen is het aantal auto-inbraken in de stad fors gedaald, maar vergeleken met andere Utrechtse wijken vindt er in de binnenstad nog te veel autokraak plaats. Daarom willen de partners nu met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst het aantal auto-inbraken in parkeergarages en op parkeerterreinen verder terugdringen. Ook streven de partijen ernaar de overlast van onbevoegden in de garages en op de terreinen te verminderen.

Steun gemeente

De gemeente Utrecht steunt dit initiatief van harte. Het is het eerste convenant in Utrecht dat is opgesteld ten behoeve van parkeergarages. De samenwerkingsovereenkomst is opgesteld voor de parkeergarages en –terreinen in de binnenstad, maar biedt de mogelijkheid om dat na een evaluatie uit te breiden naar andere garages en terreinen in Utrecht.
De samenwerkingsovereenkomst is ondertekend door Politie Eenheid Midden-Nederland, Trigion Beveiliging, Klépierre, Interparking Hoog Catharijne, Q-Park, Parkeergarage Paardenveld en Jaarbeurs.

Cookieinstellingen