Getuigen gezocht in moordonderzoek Valkenswaard

VALKENSWAARD/UTRECHT – De politie is in het onderzoek naar de moord op een 33-jarige man uit Eindhoven op zoek naar mogelijke getuigen van de diefstal van een auto en een set kentekenplaten in Utrecht.

Het slachtoffer werd in de vroege ochtend van woensdag 31 december 2014 dood aangetroffen in zijn bedrijf aan De Vest in Valkenswaard. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Sindsdien is de politie bezig met een groot onderzoek. Er werken zo’n twintig rechercheurs aan de zaak.

Uitgebrande auto
In het onderzoek stuitte de politie op 15 januari 2015 op een uitgebrande auto in de buurt van De Vest. Het vermoeden bestaat dat dit voertuig gebruikt is bij het misdrijf. Deze zwarte Volkswagen Golf blijkt gestolen te zijn tussen 27 oktober en 11 november 2014 aan de Lepelenburg in Utrecht.

Kentekenplaten
In de uitgebrande wagen werd ook een set kentekenplaten aangetroffen. Hiervan is inmiddels vast komen te staan dat ze gestolen zijn tussen 11 december 2014 19.00 uur en 12 december 2014 11.30 uur. Ze werden van een auto gehaald op de parkeervakken aan de Vulcanusdreef in Utrecht.

Getuigen
De politie hoopt dat er nog mensen zijn die tussen de eerder genoemde periodes en tijdstippen iets verdachts gezien hebben. Mogelijk dat iemand zelfs getuige is geweest van de diefstal van de kentekenplaten of de auto. Iedereen die informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Oost-Brabant. Dat kan via het meldformulier op politie.nl/melden, door te bellen naar 0900-8844 of anoniem melding te doen bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Cookieinstellingen