Utrecht is de zonne-energiestad van Nederland

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Vanmiddag is Utrecht uitgeroepen tot ‘Solar City 2015’. De jury roemt de hoge ambitie van Utrecht op het gebied van zonne-energie en noemt het langjarig programma ‘Utrechtse Energie’, het actief betrekken van eigen medewerkers en de vele buurtinitiatieven in de stad als belangrijke redenen om Utrecht te nomineren.

Wethouder Duurzaamheid Lot van Hooijdonk: “Ik ben trots op de benoeming tot Zonne-energiestad van Nederland. In Utrecht werken we op alle mogelijke manieren met bedrijven en bewoners samen om het aandeel zonne-energie in onze stad nog sneller te laten groeien.”

Bewust energiegebruik

De ervaring leert dat bewoners die kiezen voor zonnepanelen daardoor bewuster bezig zijn met hun energieverbruik. Ook een groot aantal bedrijven neemt initiatieven voor het opwekken van zonnestroom en profiteert van de besparingen die deze opleveren. De gemeente Utrecht zorgt voor panelen op eigen gebouwen, werkt aan zonnepanelen voor de sociale huursector en subsidies voor het onderzoeken van energiebesparings-mogelijkheden van zonnepanelen voor bedrijven. Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat Utrecht naast Delft en Wageningen was genomineerd.

De verkiezing van Solar City 2015 is georganiseerd door Stichting Solar Days in het kader van de promotiecampagne Solar Days (1-7 juni). De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van Klimaatverbond, Holland Solar, RVO Nederland, Organisatie voor Duurzame Energie (ODE), Stichting Monitoring Zonnestroom en Solar Magazine.

Reacties

Cookieinstellingen