Meer ruimte voor fietser en voetganger op de Drift

Foto: Pepijntje

UTRECHT – Met meer stallingsruimte voor fietsen, een autoverbod en bankjes aan de waterkant wordt de Drift een nog fijnere straat om te wonen, te wandelen of te fietsen. Het plan voor de herinrichting van de Drift heeft de gemeente samen met de Universiteit Utrecht (UU) en andere betrokkenen in de buurt gemaakt.

Straks geen dikke rijen geparkeerde fietsen meer aan weerszijden van de Drift. Fietsen kunnen worden geparkeerd in de al bestaande fietsenstalling aan de Wittevrouwenstraat, op het binnenterrein van de Universiteit aan de Boothstraat (voor medewerkers) of de geplande fietsenstalling aan de Keizerstraat. In totaal zijn er dan 500 nieuwe fietsparkeerplekken.

Als de verkeersbesluiten zijn goedgekeurd, worden de volgende maatregelen uitgevoerd in juli 2015:

  • Een verbod voor doorgaand autoverkeer (met uitzondering van bestemmingsverkeer en hulpdiensten). Er rijden weinig auto’s en er zijn goede alternatieven voor de automobilisten.
  • Langs de Drift, ter hoogte van het Janskerkhof, worden de vijf aan elkaar grenzende autoparkeerplaatsen tot een fietsparkeerzone omgevormd. Elders op het Janskerkhof komen deze autoparkeerplaatsen weer terug.
  • Op de Voorstraat, voor bioscoop City, wordt een fietsparkeervak voor 45 fietsen gemaakt.
  • Langs de Drift aan de waterkant komen 12 bankjes.
  • Een fietsparkeerverbod op de Drift, nadat er 500 fietsparkeerplekken zijn gerealiseerd.

 

Cookieinstellingen