In de Vrije Wolf is het straks goed toeven

UTRECHT – Voor het eerst in bijna 160 jaar is het voor Utrechters mogelijk om een tijdje in de gevangenis aan het Wolvenplein door te brengen. Zij het dat deze dan een nieuwe bestemming heeft gekregen; het complex wordt omgetoverd tot een complex met werkplekken, cultuur en evenementen en heeft de toepasselijke naam De Vrije Wolf gekregen.

Ook voor horeca is er plaats. De gemeente heeft inmiddels een drank- en horecavergunning afgegeven voor een restaurant in De Vrije Wolf. Naast het restaurant heeft ook The Village Coffee een vergunning aangevraagd. De vergunning geeft ook twee terras mogelijkheden, waarvan een op de oude luchtplaats en een bij de voormalige kantine van de gevangenis.

Bezwaar

Buurtbewoners hadden bezwaar gemaakt tegen de komst van horeca in De Vrije Wolf, omdat ze verwachten dat er overlast gaat ontstaan in de nachtelijke uren. De gemeente laat echter weten dat er voorwaarden zijn opgenomen in de vergunning waarin de ondernemer opgedragen wordt om te zorgen voor rust in de nachturen. De Vrije Wolf is dagelijks open van 9.00 tot 22.00 uur.

Cookieinstellingen