DOMunder nu in Italië in de prijzen

Foto: Mike Bink, DOMunder

UTRECHT/BRESCIA – Het regent prijzen voor DOMunder en het ontwerpbureau Tinker imagineers. Na Londen hebben beide deze keer op vrijdag 8 mei in Brescia (Italië) de Heritage in Motion Award in ontvangst mogen nemen voor het innovatief gebruik van multimedia bij Europees cultureel erfgoed.

Twaalf finalisten uit negen Europese landen dongen naar de Heritage in Motion Award in een internationale competitie waarbij het gebruik van multimedia wordt ingezet bij het cultureel erfgoed van Europa. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse conferentie van de Europese Museum Academie in museum Santa Giulia in het Brescia, Noord-Italië. Nederland was met vijf inzendingen goed vertegenwoordigd. Maar DOMunder streek met de uiteindelijke eer. De jury was unaniem in haar eindoordeel. Gedurende de ceremonie verklaarde Wim van der Weiden, voorzitter van de Europese Museum Academie en initiatiefnemer van de Heritage in Motion Awards:

The quality of the applications for the Heritage in Motion Awards 2015 show the vitality and innovative power of the European heritage sector. This is an innovative approach to archaeological research which succeeds in providing a well-balanced and engaging mix between a real and a virtual experience.”

Drie op rij

Het is de derde keer in drie maanden tijd dat DOMunder, gelegen onder het Domplein, in de prijzen valt. Vorige week won het in Londen een Museum and Heritage Award in de categorie ‘Internationaal’. In februari won de iPad-App van DOMunder ‘Tijdreis 2000 jaar Domplein in Utrecht’ de Geschiedenis Online Prijs.

 

 

Cookieinstellingen