Herstel plafond Grote Zaal TivoliVredenburg duurt weken

Grote zaal TivoliVredenburg
Grote zaal TivoliVredenburg
Foto: TivoliVredenburg

UTRECHT – Afgelopen dinsdagmiddag 21 april raakte een plafondplaat los in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Dit gebeurde overdag; er vond geen voorstelling plaats en er was geen publiek in de zaal aanwezig. Daarna is besloten de programmering van de Grote Zaal te verplaatsen naar andere zalen.

Onderzoek

De Utrechtse Vastgoed Organisatie van de gemeente heeft onmiddellijk onderzoek laten instellen door diverse partijen. Hierbij is het gehele plafond geïnspecteerd. Het sterke vermoeden bestaat dat er tijdens renovatiewerkzaamheden van de Grote Zaal op die plek op de beplating is gestaan. Daar zijn deze plafondplaten niet op berekend. Bij werkzaamheden aan de bovenzijde van het plafond wordt er normaliter op loophout gestaan. Het plafond zelf is niet vernieuwd tijdens de bouw van TivoliVredenburg. Het betreft het originele plafond dat onderdeel uitmaakt van de oude zaal die afgezien van nieuwe bekleding intact is gebleven. Wel zijn er boven het plafond werkzaamheden aan installaties verricht.

Veiigheid

Om alle risico te vermijden, worden nu alle platen van het plafond in de Grote Zaal extra vastgezet. De veiligheid van bezoekers, artiesten en medewerkers staat hierbij voorop. Er wordt hard gewerkt om de normale bedrijfsvoering zo snel mogelijk weer veilig te kunnen hervatten. De werkzaamheden nemen naar verwachting 4 tot 6 weken in beslag. TivoliVredenburg viert op 13 juni haar eerste verjaardag. Dat gebeurt met een groots festival ‘Wij zijn 1’. TivoliVredenburg hoopt dan de Grote Zaal weer te kunnen gebruiken.

De andere vier zalen in het gebouw ondervinden geen enkele hinder van de werkzaamheden in de Grote Zaal. Het programma kan daar gewoon doorgaan. Van de 27 concerten in deze periode zullen er waarschijnlijk 21 concerten worden verplaatst en zes concerten moeten afgelast worden. TivoliVredenburg doet er alles aan om het ongemak voor publiek en artiesten tot een minimum te beperken. Meer informatie over het programma op www.tivolivredenburg.nl. Kaartkopers worden persoonlijk geïnformeerd.

Informatie

Zie voor de gewijzigde programmering de website www.tivolivredenburg.nl

Cookieinstellingen