Gemeente Utrecht ondersteunt campagne ‘Onderhuids’

Foto: CC0-Public Domain

UTRECHT – De gemeente Utrecht steunt de campagne ‘Onderhuids’ als onderdeel van haar integrale aanpak tegen racisme en radicalisering en voor mensenrechten. Onderhuids is een landelijke campagne die inzet op bewustwording over racisme. Doel is om samen met nationale en lokale partners een beweging tegen racisme op gang te brengen.

Wethouder Margriet Jongerius: “Als gemeente werken we aan het bevorderen van verbinding en dialoog. Elkaar beter leren kennen is een belangrijke voorwaarde zodat iedereen zich thuis voelt in onze stad. In Utrecht is ruimte voor iedereen, ongeacht afkomst of geloof. Alle inspanningen op dit gebied moeten elkaar steunen en Onderhuids wordt een onderdeel daarvan.”

Drie onderdelen

De campagne van Onderhuids bestaat uit een drietal onderdelen. Dat zijn interactieve bijeenkomsten gericht op zichtbaarheid en impact. In Utrecht wordt op 2 juni een bijeenkomst georganiseerd in de Ulu Moskee. De universiteit Utrecht, Al Amal en het bestuur van de Ulu Moskee werken hieraan mee. Wethouder Jongerius zal daarbij aanwezig zijn.

Verder het opstellen van een maatschappelijk ‘polder’-akkoord vanuit de civil society naar Minister Asscher. Hij neemt op 10 september het akkoord in ontvangst. De nationale en lokale partners die meedoen aan het project worden samengebracht om zo een akkoord te smeden over de aanpak tegen racisme. En als derde een interactieve website met films, een impliciete associatie test (IAT) en de game Streepje Voor.

Cookieinstellingen