Wethouder geeft startschot bouw 180 kamers in voormalig gemeentekantoor

UnknownUTRECHT – Wethouder Paulus Jansen heeft vrijdag samen met twee studenten het startschot gegeven voor de verbouwing van het voormalige gemeentekantoor aan de Ravellaan 96 in Utrecht. De gemeente Utrecht is met de herbestemming van de Ravellaan de eerste gemeente in Nederland die eigen vastgoed inzet om de kamernood aan te pakken.

Als ‘eerste steen’ is een aantal energiebesparende maatregelen geïnstalleerd. “Het wordt een mooi project. Ik kom graag nog een keer terug wanneer het klaar is”, aldus wethouder Wonen Paulus Jansen van de gemeente Utrecht. Voor een periode van tien jaar zal jongerenhuisvester Socius 180 jongeren en studenten in de kantoortoren huisvesten, omgedoopt tot ‘De Ravel’.

Restaurant

In het gebouw komt tevens een multifunctioneel restaurant met een ontmoetingsfunctie voor de hele buurt. Er is een ruimte te huur voor trainingen, workshops of bijvoorbeeld yoga. Ook komen er werkplekken voor startende ondernemers en kunstenaars en in de kelder komen oefenruimtes voor bandjes.

Huur

Er is voor bijzondere financieringsmogelijkheden gekozen. Socius biedt toekomstige bewoners de gelegenheid om hun huur twee jaar vooruit te betalen. In ruil daarvoor wonen ze twee maanden gratis en wordt de jaarlijkse huurverhoging niet doorgevoerd.

Cookieinstellingen