Utrecht wordt roze werkgever

UTRECHT – Gemeente Utrecht heeft vanaf 17 april een LHBT-personeelsnetwerk: U-Pride. U-Pride is er voor alle medewerkers van de gemeente en bevordert een sociaal veilige en stimulerende werkomgeving voor alle medewerkers en lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders in het bijzonder.

Het netwerk is een initiatief van personeelsleden en is op vrijdag 17 april feestelijk gelanceerd door wethouder Margriet Jongerius. U-Pride organiseert inhoudelijke bijeenkomsten, netwerkborrels, fungeert als vraagbaak voor personeel en werkgever en geeft de organisatie gevraagd en ongevraagd advies. Ook heeft U-Pride een plek in de ondernemingsraad.

Ondertekening verklaringen

Tijdens de lancering ondertekende wethouder Jongerius namens de gemeente Utrecht de verklaringen van Amsterdam en van Dordrecht. In deze verklaringen verbindt Utrecht zich onomwonden aan het realiseren van een werkomgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en discriminatie te lijf te gaan.

Aansluiting

U-Pride werd 17 april ook lid van Dutch Government Pride; de stichting waar alle roze netwerken van de Nederlandse overheid samenkomen.

http://www.cu2030.nl/images/2015-04/u-pride-factsheet.pdf

Cookieinstellingen