Vredenburg vindt aansluiting op Catharijnesingel

Foto: Gemeente Utrecht CU2013

UTRECHT – Het Vredenburg sluit straks weer aan op de herstelde Catharijnesingel en loopt via een nieuw kruispunt door richting het Smakkelaarsveld en Utrecht Centraal.

De route vanaf het Smakkelaarsveld over de Catharijnesingel naar Vredenburg is één van de drukste knooppunten in de binnenstad. Dagelijks passeren ruim 22.000 fietsers en 2.500 bussen deze plek. De uitdaging in het ontwerpen van deze nieuwe kruising lag vooral in het scheppen van duidelijkheid en veiligheid voor alle gebruikers. In het nieuwe ontwerp worden auto’s, bussen, fietsers en voetgangers duidelijk van elkaar gescheiden.

cam_vide_vogel

Het oude Vredenburgviaduct is gesloopt en wordt vervangen door een nieuw stelsel van bruggen, over het toekomstige water van de Catharijnesingel. Naar verwachting zijn de bruggen over anderhalf jaar klaar.

Overlast

Het slopen van de Catharijnebak en het Vredenburgviaduct brengt overlast met zich mee die zo veel mogelijk zal worden beperkt. Zo wordt er binnen de reguliere tijden van 07.00 tot 19.00 uur gewerkt en waar mogelijk geluidsarme/trillingsvrije werkmethoudes gebruikt. De werkzaamheden worden gemonitord zodat binnen de wettelijk vastgestelde normen blijft.

Verkeer

Van de oorspronkelijke elf rijbanen voor auto’s zijn er nog twee overgebleven. Deze rijbanen (ver)schuiven de komende jaren met de werkzaamheden mee.

Cookieinstellingen