Universiteit Utrecht en Ministerie van Infrastructuur & Milieu gaan intensief samenwerken

Utrecht_University_LogoUTRECHT – De Universiteit Utrecht en het Ministerie van Infrastructuur & Milieu gaan de aankomende vier jaar hun samenwerkingsrelatie sterk intensiveren. Daarbij richten ze zich primair op het thema duurzaamheid.

‘Sustainability’ is een belangrijk strategisch thema van de Universiteit Utrecht en bestrijkt rechtstreeks de beleidsterreinen van het ministerie. Kenmerkend voor de Universiteit Utrecht is de integrale samenwerking binnen het thema Sustainability tussen deskundigen uit natuurwetenschappelijke, maar ook de economische, juridische, bestuurlijke en sociaal-culturele disciplines. Hierdoor heeft de universiteit zicht op de op de hele keten van kennis naar toepassing.

De samenwerking vindt plaats op drie terreinen:

  • Onderwijs: o.a. aanbieden van afstudeer-, stage- en promotieplekken voor studenten en onderzoekers, het faciliteren van leerstoelen.
  • Onderzoek: o.a. gezamenlijke deelnamen aan onderzoeksconsortia, verwerven van onderzoeksgelden, uitvoeren van onderzoeksactiviteiten.
  • Kennisontwikkeling & valorisatie: o.a. deelnemen aan kennisbijeenkomsten, agendasetting, advisering.

Voorafgaand aan de ondertekening van de intentieverklaring, werd de delegatie van het ministerie uitgebreid geïnformeerd over het huidige duurzaamheidsonderzoek waarmee de Universiteit Utrecht zich nationaal en internationaal onderscheidt: water, klimaat, stedelijke leefomgeving en energie.

Cookieinstellingen