Man dreigt flat Nigerdreef op te blazen (update)

UTRECHT – RTV Utrecht meldt dat een man in het Utrechtse Overvecht een flat aan de Nigerdreef dreigt op te blazen. De flat is ontruimd, net als een nabijgelegen kinderdagverblijf. De parkeerplaats bij het complex is afgezet. Omstanders is gevraagd meer afstand te nemen.

Een onderhandelaar probeert de man tot rede te brengen, zegt de politie. Een arrestatieteam is inmiddels het gebouw binnengegaan. De ploeg – uitgerust met een kettingzaag en stormram – lijkt klaar te staan om de woning te betreden. De man die  op de negende verdieping woont, is volgens omwonenden verward omdat hij zijn huis dreigt te worden uitgezet vanwege financiële problemen. Een deurwaarder bezocht de man eerder vandaag samen met de politie. Communicatie was nauwelijks met hem mogelijk en agenten roken een sterke gaslucht. Daarop werd de deur snel gesloten en is de ontruimingsactie opgestart.

Aan de Nigerdreef in de wijk Overvecht staan meer grote flatgebouwen. Mogelijk worden ook nog omliggende flats geëvacueerd. Medewerkers en kinderen van het ontruimde kinderdagverblijf zijn opgevangen in sporthal De Dreef.

Update 9 april 2015

verwarde man in woning aangehouden

Utrecht – De politie heeft donderdag een man in een woning aan de Nigerdreef aangehouden.

De onderhandelaar van de politie die contact heeft gezocht met de man in de woning wist hem over te halen zich vrijwillig over te geven. De 41-jarige verwarde man is aangehouden voor bedreiging en voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Zodra het medisch verantwoord is, wordt hij verhoord door de politie.

Cookieinstellingen