’t Goylaan als stadsboulevard

50ffefb1a4-1UTRECHT – De gemeente wil in 2016 van ’t Goylaan in Hoograven een stadsboulevard maken. Bij de nieuwe inrichting telt de kwaliteit van leefomgeving van de bewoners van Hoograven even zwaar mee als de verkeersafwikkeling op deze binnenstedelijke verbindingsweg.

Er ligt nu een Integraal Programma van Eisen (IPvE), dat door het college vrijgegeven is voor consultatie van bewoners en belanghebbenden. Al bij de start van het ontwerpproces kunnen bewoners invloed uitoefenen op de inrichting van ‘t Goylaan. In april is er gelegenheid om schriftelijk te reageren of kunnen zij hun mening geven op een consultatieavond. Daarnaast kunnen omwonenden zitting nemen in een klankbordgroep die de hele herinrichting van ’t Goylaan gaat begeleiden.

t Goylaan krijgt een brede middenberm met een dubbele rij bomen. Aan beide zijden komt een breed trottoir, daarnaast een ruim fietspad in twee richtingen en één rijstrook voor auto’s met ‘stil’ asfalt. Tussen het fietspad en de autorijbaan ligt een strook met ruimte voor parkeren, afslagen en bushaltes. De huidige oversteken voor fietsers en voetgangers blijven bestaan. Er komen nieuwe oversteken voor fietsers en voetgangers bij de Julianaweg en tussen de Wijnesteinlaan en Oud-Wulvenplantsoen. Er wordt onderzocht of het mogelijk is om een extra voetgangersoversteek te maken ter hoogte van het plantsoen ten oosten van de Vaartsche Rijn. Nieuwe verlichting en banken zorgen voor een mooier aanzien.

Meer informatie en het IPVE op www.utrecht.nl/tgoylaan

Fotoschets: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen