Groene Peloton wil inspirerende ‘groeninitiatieven’ in de stad belonen

Foto: CC Public Domain

UTRECHT – Utrecht onderscheidt zich door heel veel initiatieven van bewoners, bedrijven en jonge ondernemers op weg naar een gezonde, duurzame, klimaatneutrale stad. Prijzenfestival het Groene Peloton beloont op 18 juni de meest inspirerende projecten, startups en initiatieven van 2015. Via www.groenepeloton.nl kan iedereen nu al gegadigden aanmelden.

De gemeente Utrecht organiseert het festival in samenwerking met Economic Board Utrecht, Utrecht Inc, Zienergie en Natuur en Milieufederatie Utrecht. Er zijn prijzen voor bewonersinitiatieven, jonge ondernemers en Utrechtse bedrijven.  Het Festival het Groene Peloton geeft op 18 juni aandacht aan die groene inzet van bedrijven en bewoners met de uitreiking van de Groene Peloton Trofee 2015, de MVO prijs Utrecht 2015, en de Green Startup Award.

Groene Peloton Trofee 2015

Bewoners en bewonerscollectieven met initiatieven die bijdragen aan een duurzame stad kunnen zich aanmelden voor de Groene Peloton Trofee 2015. Voorbeelden van initiatieven zijn gezamenlijke inkoop van zonnepanelen of gedeelde inzet van mobiliteit in de wijk. De eindfinalisten ontvangen een geldbedrag, te besteden aan hun initiatief, en een bijzondere prijs in het kader van de Tour de France.

MVO-prijs Utrecht 2015

Koplopers op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kunnen zich opgeven voor de MVO-prijs Utrecht 2015. Bedrijven kunnen zo laten zien wat ze doen aan MVO en een voorbeeld zijn voor anderen. De winnaar krijgt de MVO-award en mag zich twee jaar lang de beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Utrecht noemen.

Green Startup Award

Bij de Green Startup Award pitchen startups hun vernieuwende product op het gebied van energiebesparing, groene mobiliteit of duurzame energieopwekking voor een panel van grote gevestigde Utrechtse bedrijven en instellingen. De beste startups krijgen een kans om bij deze bedrijven en instellingen een opdracht binnen te halen en winnen de Green Startup Award.

Meer informatie over het festival en aanmelding voor de verschillende onderdelen is te vinden op www.groenepeloton.nl.

Cookieinstellingen