De nieuwe stationshal van Utrecht

UTRECHT – Niet alleen de liefhebbers van de Tour zijn begonnen met aftellen. Ook de NS is hiermee beginnen. Over 126 dagen gaat het nieuwe deel van de stationshal open. Dan hebben de reizigers er 12.000 gloednieuwe vierkante meters bij op Utrecht Centraal.

In het Tourweekend van 4 en 5 juli komen tienduizenden wielerfans naar het parcours in Utrecht. ProRail draagt fietsers een warm hart toe, denk maar aan alle nieuwe fietsenstallingen bij de stations. Bij Utrecht Centraal wordt op dit moment een hele grote gebouwd, met ruimte voor maar liefst  12.500 fietsen. In de stalling aan het Jaarbeursplein is plaats voor ruim 4.000 fietsen.

 

utrechtcentraaloud

 

Utrecht Centraal

Het nieuwe station Utrecht Centraal is in 2016 klaar. Deze zomer wordt de laatste stap gezet. Eind juli gaat een nieuw deel aan de noordkant open, dat is al enigszins zichtbaar achter de bouwschermen. Daarna begint ProRail met het deel waar nu nog de oude rode bogen zitten. Ook de opgangen naar de perrons worden vernieuwd. Dagelijks zijn er 285.000 reizigers op Utrecht Centraal te vinden, en in de komende jaren neemt het aantal reizigers alleen maar toe. Utrecht Centraal is volgend jaar klaar voor de toekomst: ruim, licht, toegankelijk en met goede voorzieningen voor de reizigers.

Cookieinstellingen