Expositie ‘Vélodroom’ met Utrechtse tekenaars in stadhuis

UTRECHT – De Utrechtse tekenaars van Beeldblad De Inktpot lieten zich inspireren door Fietsend Utrecht. De expositie Vélodroom in het stadhuis toont hun tekeningen, strips, schilderijen en schetsen. Dit als opmaat voor de komende Grand Départ in Utrecht, die op 26 maart feestelijk start met de traditionele ‘honderd dagen voor de Tour de France’.

In de nieuwste editie van Beeldblad De Inktpot staat het alledaagse ‘Hollandse’ fietsen centraal: fietsen naar het werk en voor de ontspanning, met z’n allen op de fiets, samen op één fiets, fietsen door rood en op de stoep, fietsendiefstal, kinderzitjes, bakfietsmoeders, de oceaan van fietsen bij het station, waterfietsen, bamboefietsen, weesfietsen, luchtfietsen: alles komt voorbij. De expositie in het stadhuis toont naast de originele tekeningen uit dit nummer ook ander werk, direct gerelateerd aan het thema Fiets.

De nieuwe editie van Beeldblad De Inktpot verschijnt digitaal op www.de-inktpot.nl. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht) te zien van donderdag 26 maart tot en met dinsdag 26 mei 2015.

Cookieinstellingen