Utrecht bouwt aan bereikbaarheid Leidsche Rijn

UTRECHT – De aankomende twee jaar bouwt de gemeente Utrecht aan de bereikbaarheid van Leidsche Rijn door de aanleg van nieuwe hoofdverbindingen voor fietsers, automobilisten en ov reizigers. De gemeente streeft naar veilige en snelle routes tussen Leidsche Rijn en Utrecht Stad.

 
De gemeente bouwt aan nieuwe fietspaden om gebieden in Leidsche Rijn per fiets beter bereikbaarder te maken. Dat er in een doorgaande lijn snel en comfortabel gefietst kan worden tussen Leidsche Rijn en Utrecht Stad en Leidsche Rijn en Lage Weide. Ook komt er een nieuw busstation naast het station Utrecht Leidsche Rijn en een nieuwe busbaan. De busbaan zorgt voor een snelle busverbinding naar het busstation vanuit verschillende gebieden om vanuit daar de trein of bus naar uw eindbestemming te nemen.

Stadsbaantunnel

Eind 2015 gaat de stadsbaantunnel open. Met de auto kun je dan vanuit Leidsche Rijn via een kortere route op de A2 komen. De gemeente bouwt de Vleutensebaan om een goede en snelle autoverbinding te maken tussen Leidsche Rijn en Utrecht Stad. De Vleutensebaan komt onder andere langs Leidsche Rijn Centrum te lopen.

Ingebruikneming

Begin 2017 zijn alle nieuwe hoofdverbindingen klaar voor gebruik. Tussentijds worden al deelprojecten opgeleverd. In het tweede kwartaal van 2015 wordt de eerste nieuwe fietsverbinding via het Berlijnplein geopend. Eind 2015 gaat de stadsbaantunnel open en eind 2016 de Vleutensebaan en het busstation. De nieuwe hoofdverbindingen komen op of naast de huidige infrastructuur te liggen. Tijdens de bouwfase moet rekening worden gehouden met verkeershinder.

Cookieinstellingen