Nog voor zomer start bouw fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal

UTRECHT – Eind mei begin juni van dit jaar start na jaren voorbereiding de bouw van de fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal en de naastgelegen OBS Montessori Oog in Al. Er zijn – na Europese aanbesteding- twee aannemers geselecteerd voor de bouw.

Het gaat om Ippel Civiele Betonbouw, STRABAG BV voor de realisatie van de fietsbrug en Klaasen Beheer bv voor de OBS Montessorischool, de aanlanding en de herinrichting van het Victor Hugo plantsoen. De gemeente heeft er alle vertrouwen in dat beide aannemers medio 2016 brug en school opleveren.

Toename fietsers

De fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal kent een lange voorgeschiedenis. De brug wordt al in 1995 genoemd in ambtelijke documenten. Op 30 oktober 2014 gaf de gemeenteraad het krediet vrij voor de bouw. De fietsbrug is nodig voor een optimaal netwerk van goede, veilige en vooral snelle fietsroutes door de stad. Het aantal toekomstige gebruikers van de brug neemt alleen maar toe met de verdere groei van Leidsche Rijn. Voor fietsers vanuit het stadscentrum en Oog in Al ligt er straks een snelle verbinding naar centrum Leidsche Rijn en verder richting het Groene Hart.

 

Cookieinstellingen