Woensdag gaat Holland Animation Film Festival van start

Foto: Louis Hartlooper Complex 18-22 maart 2015

logo_zw-w_hiresUTRECHT – Aanstaande woensdag gaat weer het Holland Animation Film Festival, het grootste animatie-evenement in Nederland, van start.

Er zijn meer dan 130 filmvoorstellingen, talkshows en presentaties in en rond het Louis Hartlooper Complex. En zes installaties en een performance op verschillende locaties in de stad.

Grand Prix en vakprijs

Maar zoals gebruikelijk vinden ook in de 18e editie – en dertigste verjaardag – van het Holland Animation Film Festival diverse prijsuitreikingen plaats. Er is in 2015 een Grand Prix voor de (internationale) winnaar van de competitie features (lange animatiefilms), shorts (narratief en non-narratief), studentenfilms alsmede de beste professionele Nederlandse animatie. Voor deze laatste categorie is ook een vakprijs ingesteld. De winnaar voor de HAFF Junior Publieksprijs wordt bepaald door leerlingen in de basisschoolleeftijd van acht tot twaalf jaar die via een educatief programma kennis hebben gemaakt met internationale kwaliteitsanimatie.

Webcompetitie

Op HAFFTube vond de internationale webcompetitie plaats. Langzaam maar zeker werd het kanaal gevuld met een internationale verzameling van eigentijdse animatiefilms van over de hele wereld met een maximumlengte van 5 minuten. Als de limiet van 50 films bereikt is, zijn dagelijks films weggestemd om ruimte te creƫren voor nieuwe titels. Een internationale jury kiest uiteindelijk de winnaar.

 

 

 

 

Cookieinstellingen