Ondertekening KAMM convenant

REGIO UTRECHT – De eigenaren van vier landgoederen – Het Kombos, Anderstein, Maarsbergen en Huis te Maarn (gezamenlijk: KAMM) – hebben met de provincie Utrecht en gemeente Utrechtse Heuvelrug een convenant ondertekend dat  een samenhangend pakket aan maatregelen bevat om duurzame, gebiedsbrede meerwaarde te creëren.

De vier KAMM landgoederen vervullen belangrijke maatschappelijke waarden: van historische waarden en zeldzame natuur tot recreatieve golfbaan. Instandhouding van de landgoederen is daarom van vitaal belang. Door hun ligging in de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) zijn planologische ontwikkelingen lastig te realiseren. In deze gebieden staat de natuur voorop. In principe kunnen hier geen activiteiten plaatsvinden die een negatief effect hebben op de natuur. De samenwerking tussen de landgoederen biedt meer mogelijkheden om het gebied te versterken. Gedeputeerde Krol: “Een convenant is het instrument om gezamenlijk te kijken naar wat er op gebiedsniveau wél kan, rekening houdend met ieders belangen, ambities en opgave voor het gebied. Als grotere eenheid hebben we buiten de reguliere paden kunnen treden en op maat gewerkt aan een resultaat waar we met elkaar achter staan.”

De landgoederen blijven toegankelijk voor toekomstige generaties. Het publiek kan de landgoederen bekijken en van de natuur genieten via (verbeterde) bewegwijzerde wandel- en fietsroutes. De landgoederen zijn rijk aan prachtige flora en fauna en versterken elkaar waar moge

Cookieinstellingen