Autokrakers op heterdaad betrapt, op de vlucht en gepakt

Utrecht – Zaterdagmiddag rond 13.00 uur kreeg de politie melding van een autoinbraak aan het Zwarte Woud in Lunetten. Agenten waren ter plaatse aan het speuren naar verdachten. Hierop kwam wederom een autoinbraak op heterdaad binnen, ditmaal aan het Reiderland.

Twee verdachten zouden zich uit de voeten maken in de richting van Hoograven. Een aantal agenten was inmiddels gealarmeerd. Er werd uitgekeken naar deze twee verdachten waarvan het signalement inmiddels bekend was. Op ’t Goyplein werden twee jongens gespot die vermoedelijk betrokken waren bij beide autokraken. Bij het zien van de politie rende één verdachte naar het benzinestation terwijl de ander uitweek naar Hoograven.

Achtervolging

De politieman aarzelde geen moment en zette de achtervolging in. De verdachte stak pardoes ’t Goyplein over en werd daarbij geschept door een aanrijdende auto. Ondanks deze levensgevaarlijke actie en een hevig geschrokken automobilist, krabbelde de verdachte weer op en rende er vandoor. Niet lang daarna kon deze aangehouden worden. Het gaat hierbij om een 14-jarige jongen uit Utrecht. De andere verdachte, een 16-jarige eveneens uit Utrecht afkomstige jongen, was inmiddels verdwenen in Hoograven. Hij werd daar aangetroffen en aangehouden.

Buit

Beide minderjarige verdachten zijn overgebracht naar het bureau. Hun ouders zijn van hun aanhouding in kennis gesteld. De 14-jarige verdachte die geschept was door een auto is na een bezoek aan het ziekenhuis ingesloten. In Hoograven is eveneens de buit aangetroffen, vermoedelijk afkomstig van één van beide autokraken.

Cookieinstellingen