Huisbaas mist vergunning voor nieuw woonproject

UTRECHT – Kamerverhuurder Marcel van Hooijdonk komt een vergunning tekort voor zijn studentenwoningproject aan de Lomanlaan in Utrecht. De gemeente Utrecht wist niet dat er studenten wonen in het pand. Verantwoordelijk wethouder Paulus Jansen moest maandag van RTV Utrecht horen dat sinds oktober studenten hun intrek hadden genomen in het complex.

De gemeente Utrecht was in de veronderstelling dat de vergunning was afgegeven aan woningbouwcoörporatie Mitros, maar die verhuurt het pand de komende dertig jaar aan Van Hooijdonk.

Geen controle
De vergunning om van het voormalige kantoorpand studentenwoningen te maken is wel afgegeven door gemeente, maar er is nog geen controle geweest en een vergunning afgegeven om er te wonen. Eerder gebeurde dat ook bij een complex aan de Zamenhofdreef in de Utrechtse wijk Overvecht.

De huisjesmelker is al enige tijd geleden begonnen met de verbouwing van het voormalige complex ‘De Zusters’ (foto). Jansen wil maatregelen treffen en sluit niet uit dat de flat zal worden ontruimd. Hij wil eerst contact zoeken met wethouders van andere steden waar Van Hooijdonk ook panden verhuurt.

Cookieinstellingen