SP roept gemeente op leerlingenvervoer te verbeteren

UTRECHT – Begin september 2014, aan het begin van het nieuwe schooljaar, kregen raadsleden van de gemeente Utrecht meerdere klachten van ouders over het leerlingenvervoer in Utrecht.

De klachten varieerden van te laat komen en onveiligheid van de bussen tot aan te veel wisselingen van chauffeurs en het vergeten van leerlingen in de bus. Reden voor de SP om hier verder onderzoek te doen en een meldpunt te openen. De resultaten en de bijbehorende aanbevelingen zijn maandag verschenen in het rapport “Leerlingenvervoer in beweging”. De SP roept de gemeente dan ook op het leerlingenvervoer te verbeteren.

Vervoerder Klomp, een van de vervoerders, doet voorlopig niets met de kritiek omdat de aantijgingen te algemeen zijn en het bedrijf hiermee niets kan. Klomp wil eerst dat de wethouder de klachten behandelt. Zodra deze specifiek zijn, dan wordt gekeken wat hieraan gedaan kan worden. Ook de kritiek dat chauffeurs niet over de vereiste competentie zouden beschikken om kinderen met een bepaalde handicap te vervoeren, wuift Klomp weg. „Onze chauffeurs zijn enkel opgeleid als vervoerders”, aldus de woordvoerder van Klomp. „Het is hun verantwoordelijkheid de kinderen te vervoeren, we kunnen ze niet verzorgen of genezen. We kunnen al onze chauffeurs toch geen gebarentaal leren?”

Cookieinstellingen