Châtelet van Kasteel de Haar eenmalig open voor publiek

chatelet_liggend_460x308UTRECHT – Voor het eerst in de geschiedenis gaat het Châtelet (letterlijk: kasteeltje) van Kasteel de Haar eenmalig open voor publiek. Het ‘kleine kasteel’ ligt direct naast Kasteel de Haar, het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland.

Het Châtelet is het kloppend hart van De Haar en is oorspronkelijk ontworpen als poortgebouw als onderkomen voor de technische installaties van het grote kasteel. Vanaf de jaren vijftig gebruikt de familie Van Zuylen van Nijevelt, woonachtig in het buitenland, het als familiehuis: dat is intiemer en praktischer dan het grote kasteel.

Het ‘kasteeltje’, dat groter is dan menig Nederlands kasteel, ondergaat een volledige restauratie. Voordat de familie het Châtelet weer in gebruik neemt, krijgt het publiek drie maanden de gelegenheid het te bezichtigen. Historica Ileen Montijn is aangetrokken als gastconservator. Van 4 maart tot en met 31 mei 2015 krijgen bezoekers de kans om dit ‘Kloppend hart van De Haar’ te bezoeken, daarna gaan de deuren voorgoed weer dicht.

Bezoekersinformatie
‘Het kloppend hart van De Haar’ is te zien van 4 maart tot en met 31 mei 2015. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid rondlopen in het Châtelet. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa van Kasteel de Haar. Kijk voor de actuele openingstijden op www.kasteeldehaar.nl

Cookieinstellingen