1100 jongeren geholpen via Actieplan Jeugdwerkloosheid Utrecht-Midden

UTRECHT – Van de 1115 jongeren hebben 252 een baan, volgen 65 een opleiding, hebben 342 een leerwerkplek en 454 een stageplek. Twee jongeren starten met een eigen onderneming. Met allerlei activiteiten en gesprekken zijn ruim 3300 jongeren bereikt.

Het actieplan was opgebouwd uit negen actielijnen, verdeeld in activiteiten om jongeren fit te houden, beter te kwalificeren of jongeren in kwetsbare posities te begeleiden naar werk. Sommige actielijnen bleken succesvoller dan andere. Een voorbeeld van een succesvolle actielijn was ‘Baan via de Jobhunters’. Twee jobhunters hielpen 170 jongeren aan een baan. In het actieplan van Utrecht-Midden is veel met ‘jongeren voor jongeren-initiatieven’ gewerkt. Aan de vijf jongeren-initiatieven hebben ruim 400 jongeren meegedaan. Voor de actielijn ‘Stimuleren ondernemerschap’ hebben weinig jongeren zich aangemeld die zich volledig op het ondernemerschap wilden storten. Mogelijk krijgt deze lijn in het vervolg een andere aanpak.

Het Actieplan Jeugdwerkloosheid Utrecht-Midden is een samenwerking van de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. Door vernieuwend en regionaal te werken is een groot netwerk rond jeugdwerkloosheid ontstaan. De gemeenten zullen dit netwerk verder inzetten om jongeren gekwalificeerd te houden en werkgevers te interesseren om jongeren aan te nemen. De gemeenten houden de optie open voor bewezen ‘good practices’ uit andere arbeidsmarktregio’s. Het is de bedoeling om het vervolg van het actieplan te financieren uit Europese subsidies.

Cookieinstellingen